dimecres, 14 d’octubre del 2009

GRAN DIEDRE


La zona del pedra és d'aquelles que no s'obliden. Potser per això, mentre començo l'escalada amb en Roman, em venen al cap records de temps passats, quan el meu amic Kellos em va portar just al costat de la via que ens ocupa, per repetir l'Anglada- Guillamó!

Bé , aquesta via es pot iniciar molt avall, just al peu d'una piràmide, o be pujant i seguint unes feixes amb ràpel inclòs, que et deixen just sota el diedre.Nosaltres varem triar la segona opció. Va resultar una pica perillosa ja que el dia anterior havia plogut i tot era moll i molt relliscós!"Al tantu que hi ha pati!
La via en si és per a mi una petita obra d'art de la muntanya!Es tracta de cinc llargs de bona roca, amb assegurances de l'època i on podrem gaudir de la utilització de friends i tascons al gust del consumidor!!!
Cal dir que el tercer llarg són uns 50 metres de ruta preciosa i que en el quart hi trobem un passet una mica picantó(com diria un amic cap gros,jajaja), que t'ho fa mirar una miqueta. D'altra banda penso que aquest llarg i el seguen, el cinquè, es poden empalmar perfectament.

Un cop a dalt, el dia no acompanyava feia estona i vàrem decidir baixar per els ràpels. Tots, menys un, tenen una argolla grossa de color taronja. Es troben sortint de la via en direcció a l'esquerra i lleugerament cap avall. El tercer ràpel es fa d'un pi que es veu que és molt popular. Suposo per què és molt petit i caragolat i hi ha tres o quatre bagues podrides!O sigui que toca arronsar el culet i tocar fondu ben ràpid!!!Aquest ràpel et deixa al peu de la feixa que et porta al gran diedre. Ara només cal caminar cap a la dreta de forma evident o baixar per on hem vingut. La primera opció és molt ràpida i només hi cal muntar un ràpel bo.
D'aquí cap al refu ha fer unes birretes i fins a la propera.

6 comentaris:

JORDI QUELLOS LLOBET ha dit...

Epaaaaaa!!!
Aqui en quellos. Recordo aquell dia com si fos avui!!! Correguent per les feixes com cabres per arribar els primers, cagarro a peu de via i saque nomes d'arrancar!!! Compi que s'ha d'explicar tot!!! jajaja!!!

M'alegra saber que tornem a l'activitat alpina!!! Ja era hora!!!

Ei!!! Deixeu alguna cosa per fer que... encare que no... ja estic ensios per fer alguna cosa amb vosaltres!!!

Salut Tascons!!!

francesc ha dit...

ieiva senyor kellogs!!!!!
cagarru i saque.....oh yeah!!!!
la veritat és que ens ho vam passar de puta mare!!!
fins aviat compi, i cuida't molt!

Anònim ha dit...

Huola Nois!!!!!

M'agrada veure que seguiu en moviment!!
I més saber que en Roman... va fent!

Per coincidir amb valtros ja veig que hauré de tornar a escalar!!! jejeje (la culpa és de les nenes!)
jeje... Conec una ma de curriols!!!

marina

francesc ha dit...

EI MARINA!!!com et va tot'm'agradaria saber on pares i què fas...vam anar a andorra i et vaig buscar per un super ..que hi treballes? a veure si escalem algun dia no' vinga, salut i cuida't...

RUMBA TEAM ha dit...

nannnoooooooosss!! bona taxada!!

Naltros quellos no hi varem passar despres de fer els tres primer llargs de l'antonio?? que en tambo tambe va cagar abans darrencar??

Doncs a veure si taxem tots juntets, Roman perdura!!

JORDI QUELLOS LLOBET ha dit...

berant!!! recordu perfectament els 3 llargs de l'antonio, la fundida pel gran diedre i el pi d'en tambo!!! jajaja!!!!

A fonfuuuuu!!!!