divendres, 10 d’octubre del 2008

SORTIDA ESTIVAL PIRINEUS-ALPS 2
Després de les impressionants sensacions de la dent,...arribem a un fantàstic paratge natural! aprop de Briançon, un poblet que ens servirà de parada un cop acabem la nostra escalada...hi ha la llengua bífida de la gran serpent francesa; les Tenailles de Monbriçon.
La ruta escollida és una gran clàssica de la zona, realitzada per l'escalador francès Renaud: l'Esperó Renaud.

Aquí veiem el campament base abans de perdre la cobertura, trucant a casa,a les dones...-que no dona, que és molt fàcil-
Abans de pujar una bona cagada per deixar pes...i cap a munt.







A pocs minuts de començar, les cares se'ns queden d'aquesta manera, al visualitzar la llengua de pedra per on va la nostra via. Simplement gallina de piel!









Durant l'aprox.,ens varem trobar amb un ambient salvatge per fer les delicies de tots els muntanyencs. Caminant per allà, ens varem trobar amb uns amics rosegadors; marmotes gegants molt tímides.














Abans de començar l'escalada, varem pensar que era millor gaudir d'un vivac, a l'estil Bonati(guardant les diferències), i gaudir d'aquesta manera d'una ascenció més completa.

EN PANZER I EN XICU,FELIÇOS COM PERDISSOS


DESCRIPCIÓ DE LA VIA:

L1: Llarg apoteòsic, vertical, que antigament no estava assegurat. Nosaltres ens varem trobar amb parabolts, que no varem deixar d'utilitzar. En mostatxos s'hi posa, tot emparaulant que jo li tiraré al diedre final. ok!el problema és que en fred és un llarg que tiba una mica i quan arribem a R1 ens el trobem amb la cara desencaixada.-em fa molt mal la munyeca!-jo se que està fet pols.jo tambe!l'any passat va haber de deixar d'escalar...en panzer marxa cap a munt. Li poso una tira elàstica i en mostatxos millora.es refà com un campió!

L2: El segon llarg és una aresta que et permet col.locar-te poc a poc a la placa. Està ben assegurat i la roca és excel.lent!En Panzer el va disfrutar molt i molt!


L3: El tercer llarg és una barreja de canvi aeri a la paret de l'esquerre, passant per un sostret, per després superar uns 7 o 8 metres de placa molt fina amb pocs seguros.Roca excel.lent!


L4: En mostatxos realitza una sortida preciosa, aeria i ben assegurada que li permet col.locar-se a la placa de l'esquerre, per tal de progressar uns 20 metres fàcils i fer R molt còmode. Aquí ens varen atrapar us gabatxos que es varen saltar el primer llarg...ppffff...quan estaven a punt d'arribar a R amb nosaltres, ens deurien sentir despotricar per la seva velocitat i manera d'escalar i varen fer R en un parabolt anterior.Això em va seber greu unpoc després, i el destí va voler que es trobessin un friend qe nosaltres no havíem vist. La montanya és, en tot cas, imprevisible i la tranquil.litat ha de fluir per damunt de tot!


L5: En Panzer li tira!Sortida fineta i maca, per esprés progressar tranquil.lament. Es salta uns seguros i hi posa proteccions de la casa,a l'estil parabolt mort, i fa R molt correcte.des d'aquest punt s'ha de fer un petitrapel de 15 metres per col.locar-te entre mig de les Tenailles.Impressionant!


L6: Davant la colla de gabatxos (sempre amb humor), ens disposem a escalar la seguent torre. En mostatxos passa el llarg...perdut per un mar de blocs.Finalment, i després de caure un pedrot a l'esquene esquerre den Panzer!UFFFFF! ens col.loquem davant el que serà un llarg simplement per emmarcar!


L7: Visualitzem una fisura pefecta en tendència cap a la dreta. 40 metres de verticalitat extrema amb una calcari rogent perfecte! Es visualitzen cordinos podrits i claus robellats!Algun espit de l'època...tot plegat fa por i els nervis es noten en la cordada! En Xicu li tira i amb paciència i serenitat el treu amb molt d'orgull!A l'R hi ha un mosquetó de l'abandono d'uns francesos granadots que ens havíem trobat abans d'arribar al vivac. -Quan volgueu!!!!- els compis pugen a una velocitat al.lucinant! Se senten crits dels francesos:-Alé les Catalans!- Ens animen a cor obert i tots dos pugen com si els perseguissin els grisos!olé pel llarg!


L8: A continuació ve un llarg que té una sortida molt fina en diedre.En Panzer no ho veu clar. Les forces ja escasseigen i li tira en mostatxos.Realment és un llarg finet i et força a posar-t'hi molt bé! Aquest et deixa sota un diebre de fisura ample, aeri i ESPECTACULAR!


L9: sortida espectacular on l'avi nitus(C4) corre per la fisura darrere el seu amic escalador!UFFFFF,quines vistes! En xicu un cop a dalt del diedre es passa a la placa de l'esquerre, veu R però se la salta. Passa un sostret i recull un cinta exprés oblidada! els compis pugen, en Panzer al.lucina:-Això és que te cagues!-


L10: Enmostatxos pren l'honor de fer cim. Llarg fàcil per acabar la via. Cim de les Tenailles!!!!






Al Cim de les tenailles amb un mostatxos i Panzer somrient, i en xicu al fons.
Foto: gabatxo ben parit,fort com un roure!











La baixada és una tartera de pedre rodoneta, de mida mitjana, perfecta per baixar a tota velocitat...i anar cap a la nostra pròxima agulla!!!!!!!

P.D: Si,si,si....ja sabem que no hi ha cap foto escalant!Hi haureu d'anar per a comprovar-ho!però una cosa us dic de clar:-No us decebrà!

9 comentaris:

Raquel ha dit...

Quina cara se us va quedar en veure l'esperó... i els somriues del cim... Mmm, realment s'haurà d'anar a fer!! Però... això de que és fàcil... quina manera d'enganyar a les dones!! Je, je!!
Quin és el grau màxim de la via? i L'obligat?
Per cert, com és que no pieu al bloc de blocs catalans? Estic convençuda que hi ha molta gent que agrairia la lectura de les vostres piades!!

pau ha dit...

Molt bé la nova aparença del blog. Haig de dir un parell de cosetes: A les Tenailles em va tibar el bíceps no pas el canell gamarús!!! (mira la foto de cim) i que apart del primer llarg vaig fer un altre bastant curt a la primera agulla, que sortia per una placa vertical i canviava a l'altra vessant de l'esperó. No prenguis tanta ratafia avi Xicu!!!!

clubtascons@gmail.com ha dit...

ei raquel!!!!la cara en veure l'espero den pau va ser fulminant!ell va ser el primer i els ulls li feien panpallugues!ara, en recordar-ho, se'm posen els pels de punta!!!!!! La veritat és que es va fent.la roca és de qualitat superior..només decep en un llarg...jo penso que el grau màxim és 6a+,però pensa que és una clàssica i en algun llarg li pica força...sobretot el llarg de fisura(s'ha de fer)!!!obligat de segur és 6a.
ah!no sabem que és això dels blocs catalans,si poguessis explicar-nos-ho...gràcies...fins molt i molt aviat!

clubtascons@gmail.com ha dit...

pablito!no me'n recordava que era al biceps...i ja et poso que vas fer el llarg L4 ullets saltirons de ressaquilla!

Raquel ha dit...

Gràcies per la info!
El bloc de Blocs (http://blogticulos.blogspot.com/) és un blog d'escaladors catalans que tenen blog. Quan fem el nostre post, afegim un link al bloc de blocs, i així és més fàcil estar tots connectats i conèixer nous blocs. Per formar-hi part, poseu-vos en contacte amb en K (´Oscar, el passarell). En la seva pàgina té un link de contacte (busqueu qualsevol piada del bloc de blocs que estigui feta "posted by K), i ell us enviarà tota la informació.
Ànims amb el blog!

clubtascons@gmail.com ha dit...

ok raquel!vaig a intentar de fer-ho! sóc molt negat amb la informàtica!no sé si ho aconseguiré!

Raquel ha dit...

Tranqui, que més negat que jo no seràs... i ho he aconseguit!! Però si tot i això no te n'ensurts, m'ho dius i intento pasar-me en contacte amb l'Óscar per què us envii un mail ell!

panzer ha dit...

Hostia santa Xicu!!!!!!! Qunes ganes de recuperar el putu genoll!!! Molt i molt bé... quins records. Ja només queda la visit obligatuar o com es digui...

Anònim ha dit...

ALBERT(pANZER),jo també tinc ganes de tornar-hi i fer cordada...te'n tinc unes cuantes de preparades...vull tornar a fer-ho un altre cop...però tu no et posis nerviós,i potser seria bó que no miressis el bloc durant un temps no?jajajajajajajaja...així calmaries els nervis...jijijijijijijiper cert, per la setmana del 27 es prepara sopar reunió del club...si veus en petete digue-li.ciao bambino!