diumenge, 26 d’abril del 2009

LA PEDRIZA: EL HUESO

FULGENCIO/LUNÁTICO: V+ per la fulgencio i 6b/A0 per la variant lunático.
El nostre viatge comença en aquesta fantàstica mole de pedra granítica anomenada el hueso!
Varem decidir iniciar la nostra escalada per una ruta mítica, la fulgencio. Anomenar que un cop iniciada la primera tirada, un parell d'autoctons començaven la tito-rolin-bus.UN DELLS amb malles i grenyes heavy metall! això em feia mala espina, i tal dit, tal fet!Resulta que es tractava den jose mingo!Escalador formador del mític grup los UBSA(union de buitres sociedad alcoholica), que reequipava la seva ratonera(porque tiene muchos escapes). Ens va convidar a carn, pebrotets,pa...com a casa!
El primer llarg de la Fulgencio. Metres i metres sense poder posar res! Genial, això és el que volíem! Tercer llarg:un quinto mas de la pedri.tírali i no pensis en resmés que no sigui escalar!ommmm.
L'anècdota és que quan fèiem el segons llarg, un 6a amb passet picantó al final, l'albert i jo vam comentar veient que es podia posar un friend, sobre el possible estalvi d'un parabolt.sense saber que en Mingo ens escoltava desde la seva ruta...la seva resposta va ser afalagadora:-a muy pocos no pedrizeros he oido comentar que este parabolt sobra!

I al final varem fer un llarg alternatiu, que deu ni do: una travessa al més pur estil Dulfer, on només m'assegurava unaplaqueta rovellada, amb passets de 6b llarg, molt llarg que em varem fer rumiar: aquí més valno envarcar-se nanu!
La lunático es tracta d'una variant de placa "con pocos agarres i extrema", seguros molt allunyats, on el millor és no caure.
Mentre m'allunyo del primer seguro i entenc que això serà divertit de veritat, escolo en mingo que em diu: bien, es un 6b, però hay gente que le dice 6c o 7a, no se!-i això no m'ho agués pogut dir abans?
Es tracta d'una obra d'art de l'època, on els ubsa venien a fotres osties sense parar. hi pujaven només per provar aquesta ruta. I jo hi era posat de plè!!!deu meu!!!quin terror!!!!només vaig poder comentar sense respirar al meu germà, que si queia corrés a tota merda enrera per així intentar evitar la meva mort per aplastament al terra... uuufffff...molts nervis i reunió....Gran ruta que no decep! creure i només creure, és el que et permetrà pujar passet a passet!
l'Albert fent la lunático,40 metres i 4 seguros....

En Jose Mingo tallant una branca que molesta a la seva ruta;Ratonera.


I demà tornem-hi; un altre cop al hueso i la osseras!

4 comentaris:

JORDI QUELLOS LLOBET ha dit...

Collons aqui!!!
Quins records, quina taquicardia, quin panic i quin disfrute!!! Sens dubta la maxima adrenalina, a la Pedriza!!!
LLegir-ho, si ho has viscut es reviure-ho! Fantastic tornar a sentir aquesta sensacio. Sobretot quan es tracta de vosltres.

Pd: ja era hora, que hi hagues una mica de picant al blog. En vull mes d'áquest xili ruent!!! Endavant les axaes!!!

francesc ha dit...

mite'l l'embarques!
només hi faltes tu nanu!!!!
ja tenia ganes de sentir-te...
pel que fa a la pedri, tu saps millor que ningú quin pa si dóna!
continua mirant que encara n'hi haurà més...fins molt aviat company de cordada!

Anònim ha dit...

Hombre , hombre hombre...ja era hora!!! saber quelcom de embarques team, quellos a veure si arribes per posar ordre...

Molt bona activitat aquesta...no m'aviseu no!! to pa vosotros, amb lo que m'agradarien a mi aquests alejes...que collons, millor i tornem, m'apunto i deixem la corda a casa!!! jajajaja

apa, a veure si fem quelcom aviat junts, sense embarque ehhh???

Bernat

francesc ha dit...

si, la corda a casa!no et creguis que en algun via ja ho podries fer!jajajajaja...
per cert, sí que hauríem de fer alguna cosa junts no?
vinga, a veure quan arriba aquest dia!
molta salut!