divendres, 2 de març del 2012

VIA 98 OCTANOS a la Magdalena Superior

Tal i com ens va aconsellar el divendres passat un escalador dalt del gorro frigi, aquest dissabte fem una via a la cara nord de la magdalena.

És una via molt ràpida de fer, molt i molt ben assegurada, fins i tot pots xapar dos parabolts alhora. I que no té perdua, ja que tot i que a mi no m'agrada massa, els parabolts estan pintats de color groc...ve i a l'esquerre n'hi ha de verds!!! En definitiva una via per a no estressar-se, amb molt bona roca i un cim per gaudir.
El primer llarg comença just a uns 2ometres de la canal anterior al gorro frigi. Son uns 35 metres de tercer grau.

El Segon llarg és més o menys igual, però amb una mica més de grau, potser quart.El tercer llarg, és el llarg estrella de la via, un 6a amb bona roca, passos verticalots i massa ben assegurat. Tant que et pot fer destrempar una mica i tot. No és tan llarg com els dos primers i arriba a la reunió marxant una mica cap a la dreta, tot i que comença amb tendència a l'esquerre. Jo crec que aquest i el darrer llarg potser pot ser bona idea d'empalmar-los. Per tenir la sensació d'escalada més gran...El darrer llarg surt en tendència cap a l'esquerre. es força més fàcil però molt divertit. Llàstima de no tenir més metres...la veritat és que et quedes amb la mel a la boca.


Per baixar es fan dos ràpels un de curtet, uns 10 metres, i un altre de força més llarg, uns 30 metres. Segueixes el camí fresat fins a trobar les escales de jacob. I d'allà al camí principal i pujant una mica arribes al punt de sortida.