dimarts, 3 d’abril del 2012

VIA BAÑOS DE SOL, La prenyada

(Ressenya presa d'un blog d'internet)

Fa un parell de setmanes vàrem anar a fer la via den Picazo a la prenyada. Fa temps em feia una mica de no sé què d'anar-hi,...però al final ens hi vàrem decidir. Va resultar ser una via espectacular, amb llargs de pel.lícula i una roca boníssima. Una disfrutada per tot lo alt.

Aproximació: Del monestir al refugi de sant benet, i després passant pel costat del refu sempre en tendència cap a la dreta. Un cop entres dins d'un bosquet amb la pared al final, ja pots divisar
un totxo de roca recolzat al mig de la paret. Hi has de pujar i a uns 3 0 4 metres hi ha el primer parabolt del 8. Es veu lluny i vertical, i ho és. Però hi ha uns forats molt i molt bons.


L1:(6a+) Inici dalt del bloc, placa de forats i primer parabolt. Uns metres més i arribes a un petit ressalt on nosaltres passem amb mà esquerre en patata marró molt bona, i mà dreta en una micro presa. És el pàs més dur del llarg. Després metres i metres de roca. Llargassu.L2:(4+)Sortida amb tendència clarament a l'esquerre fins a trobar un pont de roca podridot. Uns metres més amunt hi posem un alien i tot seguit ja ve un parabolt. Més metres i just abans de l'arbre posem un altre alien. Encintem l'arbre i ens passem a la pared de l'esquerre, on hi ha la reunió.
Vistes del que devia de ser el tercer llarg

L3:(V)Per aquest llarg vàrem agafar la ressenya que hem penjat en aquest mateix blog i ens vàrem confondre. Com diu, vaig tirar-li cap a la dreta tot buscant un clau. La linia ja em deia ja que havia d'anar recte amunt, però al no trobar el clau vaig anar tirant, expo, cap a la dreta. Vaig trobar un clau i cap amunt. ll'astima que no fos per allà. Un cop a la placa, vaig recuperar el llarg
fent una altre expo cap a l'esquerre, fins R.

L4:(6a+) Llarg apoteòssic. Ambient tètric i de tibar-li fort. Passos protegits amb parabolts i un clau entre mig. La roca sembla podridota en aquest llarg, però està molt ben agafada. Es pot apretar bé. El pas clau és just al sortir de la fisura. Protegit amb un parabolt et permet fotre-li. Cal posar bé els peus, allargar braços, i apretar.

Nosaltres anàvem amb un joc d'aliens, però algun friend mitjà també es pot col.locar. Depen dels gustos. Au, via increïble que val molt, i molt i molt la pena.

2 comentaris:

Fernando ha dit...

Hi.
Creo qeu hice esa vía hace muchos años.
En el tercer largo subías con tendencia a la derecha y luego recto. Sólo había un seguro entre reuniones, no se si clavo o buril. Menos mal que la hice de segundo.

clubtascons@gmail.com ha dit...

Ostres, ara jo hi he vist com a mínim un parabolt del 8 més el famós clau que no vaig trobar i el pont de roca que diuen en alguns blocs...deu ni do amb un sol seguro...